Hand die navigeert over een iPad

Nieuws

8 Redenen waarom de inkoop van ICT anders is dan van pennen en potloden

11-11-2015 | Joost Lucassen, Procure-IT

Het lijkt misschien logisch, de inkoop van ICT is niet hetzelfde als inkopen van pennen en potloden. Maar waarom eigenlijk? Hoe komt het dat je ICT inkoop niet hetzelfde kunt benaderen als het inkopen van pennen? Hieronder acht redenen.

Het contractmanagement van geodetische en Geo-ICT-projecten bij de overheid moet beter

Door Ronald Vroom en Jos Anneveld, gepubliceerd in Geo-Info

Het contractmanagement bij geodetische en Geo-ICT-projecten binnen de overheid schiet tekort en moet beter [1]. De vraag is wat ons betreft wat het probleem is en wat de stappen op weg naar een oplossing zijn.

Dit artikel schetst de problemen in hoofdlijnen en verkent de eerste stappen op weg naar oplossingen. In een volgend artikel wordt dieper op de problematiek en de oplossing ingegaan.

Mobiele telefonie: aanbesteden of verlengen?

23-7-2015 | Joost Lucassen, Procure-IT

De meeste contracten voor mobiele telefonie lopen maar 2 jaar. Het verlengen van deze contracten is vaak ongunstig. De markt is in beweging en de kosten dalen, dus het is tijd om over te stappen op lage vaste kosten en ruime databundels. In dit artikel meer aandachtspunten bij het inkopen van mobiele telefonie.

Integriteit, kosten en waarde

17-12-2014 | Ronald Vroom, Procure-IT

“Een beetje integer bestaat niet!”, zo stelde toenmalig minister Ien Dales op het VNG-congres in 1992. Deze uitspraak bleef in mijn hoofd rondzingen na al het nieuws over integriteit bij aanbestedende diensten (aanbesteding politievoertuigen) en inschrijvers (Ordina). Of het allemaal waar is wat er is beweerd zal pas duidelijk worden na uitgebreid onderzoek, maar waar rook is is (helaas) vaak ook vuur.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Uitgelichte vacature

Privacy & VoorwaardenDisclaimer | Sitemap | © Procure-IT - Powered by Emeritor logo