ICT Contract- & leveranciersmanagement

Procure-IT merkt dat veel Algemene Inkoop Voorwaarden niet toereikend zijn voor het inkopen van ICT. Garanties, aansprakelijkheden, intellectueel eigendom, broncodes en escrow worden niet of nauwelijks in AIV's opgenomen.

Vaak worden ICT-contracten als complex ervaren, in juridische zin maar ook door het specifieke jargon waarin deze worden opgesteld. Onze adviseurs zijn dit gewend en weten waar ze op moeten letten bij de onderhandelingen en contractering.

Procure-IT constateert dan ook regelmatig dat de voorwaarden van de (toe)leverancier worden geaccepteerd omdat er in de interne organisatie geen specifieke ICT-contractvormen voor handen zijn. Procure-IT heeft eigen modellen die wel geschreven zijn vanuit het perspectief van de opdrachtgever. Deze modellen zijn voor onze opdrachtgevers beschikbaar.

Onze inkoopadviseurs zijn in staat om uw bestaande contracten te lezen en te begrijpen en na te gaan of deze nog voldoen aan uw eisen en wensen en of uw bedrijfsrisico, continuïteit, ICT-beveiliging etc. af- en voldoende zijn vastgelegd in de contracten.

Vraag informatie aan

Nieuws

8 Redenen waarom de inkoop van ICT anders is dan van pennen en potloden

11-11-2015 | Joost Lucassen, Procure-IT

Het lijkt misschien logisch, de inkoop van ICT is niet hetzelfde als inkopen van pennen en potloden. Maar waarom eigenlijk? Hoe komt het dat je ICT inkoop niet hetzelfde kunt benaderen als het inkopen van pennen? Hieronder acht redenen.

Lees meer...

Privacy & VoorwaardenDisclaimer | Sitemap | © Procure-IT - Powered by Emeritor logo